Mina tips för en lyckad safari i Kenya

Drömmer du om en resa till Kenya? Kanske under den svenska vintern när solens varma strålar smeker Kenyas gröna savann och de turkosa vågorna i Indiska Oceanen smeker vita stränder i Diani Beach och på paradisön Lamu. Drömmer du om att ta den perfekta bilden på en flock elefanter i solnedgången med Kilimanjaros vita topp i bakgrunden?



Det finns så otroligt mycket att se i Kenya, men de flesta av oss har ju begränsad tid när vi reser, och därför krävs det en del planering för att få till den perfekta resan för just dig. I detta inlägg tänker jag därför dela med mig av mina bästa tips för en perfekt resa till Kenya.

Safari, ett måste på din Kenyaresa

Kenya är safarins hemland och den första riktigt stora safaridestinationen i Afrika. Med fantastiska safariparker som Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Tsavo, Amboseli, Laikipia, Meru, Samburu, ja du förstår det finns många. Det finns alldeles för många safariparker i Kenya för att besöka dem alla på en resa. Vilka som är bäst beror dels på hur mycket tid ni har och vilka andra platser ni vill besöka. Nedan följer mina tips på upplägg.

Tre till fem dagars safari med start i Nairobi

Om ni har tre till fem dagar på er och ni startar i Nairobi så skulle jag rekommendera en safari till Masai Mara. Om ni har fler dagar på er än tre kan ni kombinera med någon eller några av dessa parker; Lake Nakuru, Lake Naivasha och Hells Gate. Masai Mara är Kenyas absoluta bästa safaripark med fler stora däggdjur än någon annan park i Kenya och dessutom (under svensk sensommar och höst) hem till den världsberömda migrationen. I Masai Mara kommer ni att se alla de stora djuren som lejon, elefant, buffel, giraff och alla andra. Masai Mara är perfekt för allt från bröllopsresenärer till barnfamiljer med boende i alla tänkbara prisklasser.

Bästa parken att kombinera med är Lake Nakuru. Lake Nakuru är Kenyas bästa park för att se noshörning och med sin dramatiska natur är den en perfekt kombination med Masai Mara.

Om ni vill komma ur jeepen och göra aktiviteter till fots kan ni med fördel stanna första natten i Lake Naivasha. Lake Naivasha ligger bara 1,5 timme norr om Nairobi och ni kan enkelt ta er direkt dit från flygplatsen vid ankomst och skippa en natt i Nairobi. I Lake Naivasha kan ni göra en båttur på sjön för att se flodhästar, krokodiler och fåglar. Men det bästa med Lake Naivasha är den lilla ön Crescent Island där ni kan kliva av båten och se djuren till fots. På ön finns inga rovdjur eller aggressiva djur och safari till fots är därför helt säkert.

Kommentarer